Sådan sikrer du dit hjem

Sådan sikrer du dit hjem

Selvom indbrudsstatistikken er faldende i Danmark, indtager vi stadigvæk en kedelig 2. plads i Eurostats seneste undersøgelse om indbrud. Til sammenligning har vores skandinaviske naboer langt færre indbrud end os. Men vi kan selv gøre meget for at sikre vores hjem bedre mod indbrud.

Det er i vinterhalvåret, at risikoen for indbrud er størst i Danmark. Derfor er det et oplagt tidspunkt at kigge sikringen af din bolig efter i sømmene, så du kan komme sikkert gennem vinteren.

Ifølge en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov for Ruko*, bruger knap 30% af danske hjem stadig den traditionelle nøgle med det runde hoved. Teknologien bag denne nøgle er udviklet tilbage i 1930erne, og da den er så gammel, er den tilhørende lås ikke længere tidssvarende og ikke egnet som sikring på yderdøre.

Udskift nøgler med runde hoved
Hvis nøglen til din hoveddør stadig har et rundt nøglehoved, anbefaler Ruko, at du udskifter låsen til et mere tidssvarende alternativ. Et godt bud er Serie 1200 eller Garant Plus, som er Ruko’s sikreste låsesystemer til private. Begge låsesystemer er patenterede, og man kan få samme nøgle til hoveddøren, terrassedøren, kælderdøren og postkassen.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.